У Нью-Йорку розпочався суд у першій кримінальній справі проти Трампа

15 квітня в Нью-Йорку починається суд проти 45-го президента США Дональда Трампа у справі про виплату грошей порнозірці Стормі Деніелс. Про це повідомляє The Hill.

Повідомляється, що Трамп стане першим колишнім президентом США, який постане перед кримінальним судом. Так, протягом тривалого часу Трамп і його адвокати намагалися відтермінувати початок розгляду справи, однак суддя їм відмовив.

Очікується, що судовий процес триватиме щонайменше шість тижнів, водночас Трамп зобов’язаний відвідувати засідання суду на Мангеттені в Нью-Йорку. Ця вимога завадить його участі в президентській передвиборчій кампанії в цей час.

Судові слухання розпочнуться з добору 12 присяжних та їхніх заступників, які повинні будуть винести рішення у справі. Трампа звинувачують у тому, що він намагався приховати факт виплати порноактрисі Стормі Деніелс 130 тисяч доларів напередодні президентських виборів 2016 року, на яких він здобув перемогу.

Прокуратура штату Нью-Йорк стверджує, що цей вчинок можна розглядати як підроблення або фальсифікацію Трампом фінансових документів – а це, зі свого боку, можна кваліфікувати як кримінальний злочин.

Wiki