Росія вдарила по трьох ТЕС: подробиці про руйнування

У ДТЕК кажуть , що є серйозні руйнування після удару Росії по ТЕС

Вночі 8 травня російські загарбницькі війська атакували три теплоелектростанції ДТЕК, серйозно пошкодивши обладнання. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє ДТЕК у Telegram.

Росія вдарила по трьох ТЕС: подробиці про руйнування

"Ще одна надзвичайно важка ніч для української енергетики. Ворог обстріляв три наші ТЕС. Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики у ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки", – йдеться у повідомленні ДТЕК.

Це вже п’ятий масований обстріл енергетичних об’єктів компанії за останні півтора місяці.

Росіяни атакували теплоелектростанції ДТЕК під час масованих атак 22 та 29 березня, 11 та 27 квітня.

"З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДПЕК було обстріляно близько 180 разів. За цей період від обстрілів на станціях 51 працівника було поранено, три енергетики загинули", − повідомили у ДТЕК.

Зазначимо, Міненерго раніше повідомило, що в ніч проти 8 травня були атаковані противником об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Також видання "Коментарі" повідомляло – країна-агресор відновила атаки на енергетичну інфраструктуру України. Тому українцям потрібно готуватися до будь-яких сценаріїв навесні та влітку. Таку заяву в інтерв’ю телеканалу Рада зробив міністр енергетики Герман Галущенко.

Wiki